Turnov is een goede uitvalbasis voor uw wintersportvakantie. De dichtstbijzijnde skipiste bevindt zich in Turnov, vlakbij het ziekenhuis. Een prima skipiste voor jonge kinderen en de beginnende skiër. In de infomap in de woning vindt u extra informatie over verschillende skipistes in de buurt.Skipiste in Turnov

Onder de rook van Liberec bevindt zich op ca. 25 km de berg Jested. Op de top vindt u een uitstekend hotel en restaurant. Hier is een leuke afdaling te maken. Er is een skischool en skiverhuur aanwezig. Skiverhuur circa 350 kronen per set per dag (schoenen, ski's en stokken) en u betaalt voor de skilift circa 300 kronen voor 4 uur. Kijk voor meer informatie op skijested.cz

Ook op de berg Spicak bij de plaats Tanvald op een afstand van 26 km, kunt u op bescheiden schaal heerlijk skiën met de familie.

Sinds november 2015 heeft Turnov een eigen ijshockeystadion. Erg leuk om eens een kijkje te nemen bij een wedstrijd!!! Het gaat er ruig aan toe. Wel warme kleding aantrekken, het is er natuurlijk niet warm binnen. Het stadion is ook geopend voor publiek. Hockeyschaatsen zijn verplicht en tevens te huur voor 30 kronen voor 120 minuten. Openingstijden en informatie te verkrijgen bij het stadion zelf.

wedstrijd

De Tsjechische winters kunnen erg grillig zijn. In korte tijd kan er een behoorlijke hoeveelheid sneeuw vallen. Houdt daar rekening mee. Winterbanden zijn ´s winters op de Duitse snelwegen verplicht. Ook in Tsjechië zijn winterbanden soms geen luxe. Mogelijk heeft u af en toe zelfs sneeuwkettingen nodig.

Het is hét land om heen te gaan wanneer u in prachtige omgevingen wilt skiën, maar geen last wilt met grote drukten en wachttijden en geen zin heeft om veel geld uit te geven. Voor de huur van een skiuitrusting en skipas betaalt u een fractie van wat u doorgaans kwijt bent in het naburige Oostenrijk. Dit maakt de toch al goedkope après-ski extra aantrekkelijk. Ook de reistijd is veel korter dan naar de wintersportgebieden in Oostenrijk, Zwitserland en de Franse alpen.

De Tsjechische berggebieden zijn vanaf begin december tot midden maart vrijwel verzekerd van sneeuw. In de grotere wintersportplaatsen zijn sneeuwkanonnen aanwezig voor gegarandeerd skiplezier.  De grotere skicentra bieden alles wat de wintersporter zich kan wensen voor een aangenaam verblijf. Het huren van een skiuitrusting en het vinden van een skischool is nergens een probleem en niet duur. Er zijn skicursussen en snowboardlessen te volgen onder professionele leiding. Tsjechië heeft goed onderhouden pistes en loipes voor skiërs van alle niveau´s, van beginners tot veeleisende skiliefhebbers.