Er zijn vanuit Villa Jizera verschillende activiteiten te ontplooien. Eerder genoemd zijn de wandel- en fietspaden.

Op dit moment is kanovaren het verhuur van steps een hot-item in en om de villa. Jong en oud maakt hiervan gebruik. U kunt bv. met de step gaan richting Malá Scála. De step huurt u bij het treinstation Dolánky, aan de overkant van de dam. Bij Malá Scála huurt u dan een raftboot of kano en vaart op die manier over de rivier terug naar de dam. U laat uw boot of kano hier achter en wandelt terug naar huis. Het voorjaar is daarvoor het meest geschikt door het vele smeltwater van de voorbije winter.

Stroomafwaarts volgt het pad langs Villa Jizera de Jizera naar het nabijgelegen park. Ook stroomopwaarts voert dit pad u naar mooie plekken met ongerepte natuur en fraaie uitzichten. De omliggende rotsensteden lenen zich bij uitstek voor avontuurlijke wandeltochten en klimpartijen in de sprookjesachtige natuur van het Boheems paradijs.

Een wandel- en fietskaart is aanwezig in de woning.

De Jizera is ook bekend van het vliegvissen. Hiervooor heeft u een vergunning nodig, te verkrijgen bij het VVV- kantoor op het plein in Turnov. Echter, u moet uw eigen visvergunning uit Nederland laten zien. Neem deze dus altijd mee van huis.

In de zomerperiode zijn er bij verschillende burchten en ruines voorstellingen met ridders en bv. een vogelshow. Erg leuk voor de kinderen. Kraampjes met souveniers en lekker eten maakt het uitje compleet. O.a. bij Hrad Kost, Hrubý Rohosec en Valdstejn.      

Stastna zeme; (het gelukkige land) in Radvanovice, tussen Turnov en Jicin, even voorbij Sedmihorky. Een met natuurlijk materiaal aangelegd park met speeltoestellen, klimwanden en klimmuur. 

Bozkov; grotten met het grootste grotmeer en het labyrint bij de Besedicerotsen, een rondleiding ook in het Nederlands gegeven.

Bozkov

Op 30 km afstand ligt de grote stad Liberec. Het kent meerdere overdekte winkelcentra. Leuk is het overdekte ‘multivermaakcentrum’ Babylon. Het heeft een groot zwembad met wildwaterattracties. Er bevindt zich een sauna, een speelhal, een bowlingcentrum en een bioscoop. Ook de aanwezigheid van gezellige winkeltjes, boetiekjes en restaurants maken dit centrum tot een aanrader, zeker bij slecht weer. Liberec heeft bovendien een dierentuin en een botanische tuin, diverse musea en veel historische gebouwen.

Vanaf Turnov rijdt u via de autosnelweg binnen een uur rechtstreeks naar de hoofdstad Praag op 80 km afstand. Handig is te parkerken bij metrostation Černy Most en vandaar uit te reizen, met de metro, naar de binnenstad. Praag is een geweldige stad. Het telt momenteel 1,2 miljoen inwoners. Voor een dagtrip naar Praag is Villa Jizera uitmate geschikt. U kunt genieten van de Karl's brug, de astronomische klok,  de sfeer, de uitzichten op de Moldau, de vele winkels, culturele activiteiten en nog veel meer. Goed om te weten is dat synagoges en de oude joodse begraafplaats gesloten zijn op zaterdag i.v.m. sabbat. Praag wordt jaarlijks bezocht door honderdduizenden toeristen van over de gehele wereld. Meer informatie over Praag: Klik hier